Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Roma’da peş peşe alev alıp patlayan belediye otobüslerinin esrarı

İtalya’nın başkenti Roma’nın en işlek yollarından birinde bir otobüs alev alarak patladı, sürücü ve yolcular son anda kurtulabildi.

Uzun zamandır geç kalan veya hiç gelmeyen otobüsleri beklemeye alışmış olan Romalılar, artık alev alan otobüslere de alıştılar. Kentin ulaşım hizmetlerini sağlayan ATAC, şehrin sokaklarında kısa devre yapan ve alev alev yanan otobüslerin bir kaydını tutuyor.

ATAC ateş alan araçlarının sayısını tam olarak belirtmese de, medya geçtiğimiz yıl Roma’da 20’den fazla otobüsün yandığını bildirdi.

Salı günü kentin dışında oluşan ikinci patlama teknik bir arızadan kaynaklanmış olabilir. İddiaya göre, bu olayla birlikte Roma’da 2018’de patlayan otobüslerin toplamı 10’a çıktı. Şimdiye kadarki otobüs yangınlarında herhangi bir ölüm veya ciddi yaralanma yaşanmadı.

Otobüsler hem çok eski hem de yeteri kadar bakımdan geçirilmiyor. Salı günü alev alan otobüsler, 2003 ve 2004 yıllarında üretilmişti. Ulaşım uzmanları, halk otobüslerinin ortalama olarak 15 sene boyunca değil, 6 yıl boyunca hizmet vermeleri gerektiğini söyledi.

Roma1Her ne kadar merkez sol ülke çapında toplu taşıma filosunu yenilemek için iddialı bir plan başlattıysa da, böyle bir süreç zaman almakta ve şimdiye kadar kesin bir çözüme ulaşılamamış durumda.

Tüm bunlara ilaveten, Roma’da otobüs ve demiryolu taşımacılığı işleten ATAC şirketi, bilet satın almayan ve yakalandıkları zaman araçlardan aşağı atlayan yolcuları ile de ünlü.

 

Roma Roma2

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.