Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter sahte hesap temizliğine başladı

Twitter’ın dün başlattığı uygulama sonucunda, sahte hesaplar silinmeye başladı. En çok takipçiye sahip olan ünlülerin, takipçi sayılarındaki azalama 2buçuk milyona kadar ulaştı. 

Amerika Devlet Başkanı Donald Trump ve Hindistan Devlet Başkanı Narendra Modi’nin ardından en çok takipçi sayısına sahip olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takipçi sayısı dün geceden sonra 13 milyon 234 binden, 13 milyon 29bin’e geriledi ve yaklaşık 205 bin takipçi eksildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın kişisel hesabı ise 53,4 milyondan 53,1 milyona geriledi. Twitterı etkin bir şekilde kullanan Başkan Trump, yaklaşık 300 bin takipçi kaybetti. Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın da takipçi sayısında 2,1 milyon azalarak 101,5 milyona düştü. Obama’nın takipçi kaybı ise, twitter kullanan ünlüler içindeki en büyük düşüşlerden biri oldu.

Twitter’da en çok takip edilen şarkıcı Katy Perry, 2.8 milyon takipçiyi kaybetti ve 109,61 milyondan 106,8 milyona düştü. Twitter’ın en çok takipçi kaybeden hesabı ise, twitter’ın resmi hesabı @twitter oldu. 7,5 milyon sahte takipçisinin silinmesinin ardından, takipçi sayısı 55.35 milyona indi.Cuma sabahı erken saatlerde ise takipçi sayısı 55,1 milyona düştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.