Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IŞİD bu kez Bangladeş’te katliam yaptı

IŞİD üyesi 7 kişi, Bangladeş’in başkenti Dakka’da yabancıların ağırlıklı olarak gittiği kafeye saldırdı. İçerdekileri rehin alan teröristler daha sonra 20 rehineyi öldürdü.
Cuma akşamı saat 21.20 sıralarında silahlı militanlar, personel ve müşteri olarak yaklaşık 50-60 kişinin bulunduğu Daka’daki Artisan Bakery adlı kafeyi bastı. İçeride bulunan kişilerden ezbere ayetler okumalarını isteyen IŞİD’liler, bunu yapamayan müşterileri önce işkenceden geçirdi. Rehineleri 10 saat boyunca elinde tutan ve onlara işkence eden IŞİD’lilere karşı polisin yaptığı operasyonun ardından 6 terörist öldürülürken biri sağ ele geçirildi. Operasyon sırasında iki polis de hayatını kaybetti. Polis içerde çoğu kesici aletlerle öldürülmüş 20 kişi buldu.
Şimdiye kadar yapılan açıklamalara göre öldürülenlerin 9’u İtalya, 7’si Japonya, biri ABD, biri de Hindistan vatandaşı.
Kafede mutfak personeli olarak çalışan Mohammad Jasimuddin gazetecilere gördüklerini şöyle anlattı: “Geldiler ve ateş açtılar. Önce onların haydut olduklarını, dükkanı yağmalayıp gideceklerini sandık. Daha sonra ‘Allahuekber’ diye bağırdıklarını duydum.”
IŞİD, kendi propaganda kanalı olan Amaq üzerinden yayınladığı fotoğraflarla saldırıyı üstlendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.