Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Donald Trump’ın karısının kongrede yaptığı konuşma skandala dönüştü

ABD’de Cumhuriyetçilerin başkan adayı olmaya en yakın isim Donald Trump’ın karısı Melania Trump’ın yaptığı bir konuşma skandala dönüştü. Melania Trump’ın Donald Trump’ı Cumhuriyetçilerin resmi başkan adayı yapacak olan kongrede yaptığı konuşmanın bir kısmı, First Lady Michelle Obama’nın 2008’de yaptığı konuşmayla neredeyse birebir örtüşmesi, hırsızlığa varan suçlamalara neden oldu.

Michelle Obama’nın 2008 konuşmasında şunları söylüyor:

Barack ve ben benzer değerlerle büyütüldük; hayattaki isteklerini gerçekleştirmek için çok çalışmalısın; sözün senettir ve verdiğin sözlere sadık ol; insanlara değer ver ve saygılı davran, onlar tanımasan da ve aynı fikirde olmasan da.

Barack ve ben hayatlarımızı bu değerler üzerine kurmak ve bunları bizden sonraki nesillere aktarmak için üzere yola çıktık. Çünkü çocuklarımızın – ve tüm ülkemiz çocuklarının – elde edecekleri başarıların önündeki tek engelin hayallerinin gücü ve onlar için çalışma iradesi olduğunu bilmelerini istiyoruz.

Donald’ın Trump’ın üçüncü evliliğini yaptığı 46 yaşındaki Melania Trump, dünkü konuşmasında şunları söyledi:

Annem ve babam bana hayattaki isteklerimi gerçekleştirmem için çok çalışmamı telkin ettiler. Sözün senettir ve verdiğin sözlere sadık ol dediler. İnsanlara saygılı davran. Günlük hayatımda ahlaklı olmayı öğrettiler. Bunlar da şimdi benim kendi oğluma aktardığım dersler.

Bizler bunları bizden sonraki nesillere aktarmaya ihtiyacımız var. Çünkü ülkemiz çocuklarının, elde edecekleri başarıların önündeki tek engelin hayallerinin gücü ve onlar için çalışma iradesi olduğunu bilmelerini istiyoruz.

İşte o konuşmanın karşılaştırması:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.