Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kamışlı’da bombalı saldırı

Suriye’nin kuzeyinde bulunan PYD denetimindeki Kamışlı kasabasında iki büyük patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre en az 44 kişi hayatını kaybetti.

Ağırlıklı olarak Kürtlerin denetiminde bulunan; Kürt, Arap, Süryani ve Ermeni nüfusun yaşadığı Haseke eyaletinde yer alan Kamışlı kasabasında asayiş güçlerine ait bir binanın yakınlarında en az bir patlama meydana geldi. Suriye devlet televizyonu ise iki bombanın patladığını belirtti. Bombalardan biri otomobille diğeri motosikletle patlatıldı. Saldırıda şimdiye kadar 44 kişi hayatını kaybederken düzinelerce yaralı olduğu açıklandı.

Bombalı saldırıyı bölgede daha öncede birkaç kez saldırı yapan IŞİD üstlendi. İnsanlar Hakları Suriye Gözleme Örgütü’nin yaptığı açıklamaya göre saldırı, Kürt polis güçlerinin ve hükümet binasının yakınında gerçekleştirildi. Buradaki Kürt güçlerinin ABD desteği ile uzun bir süredir IŞİD’in elindeki kentlere harekatlar düzenlediği ve önemli ilerlemeler kaydettiği biliyor.
qamislo2

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.