Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TSK’dan ihraç kararları; Jandarma İçişleri Bakanlığı’na bağlandı

Resmi Gazete’de yayınlanan OHAL Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında bin 684 subay ve astsubay TSK’dan ihraç edildi. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı’na bağlandı.

Kararname ile TSK’dan çıkarılan askeri personel arasında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, Orgeneral Adem Huduti, Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu, Korgeneral Metin İyidil, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan, Korgeneral Yıldırım Güvenç, Korgeneral Salim Ulusoy, Tümgeneral Mehmet Dişli, Tümgeneral Kubilay Selçuk, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nden Tümamiral Bekir Sıtkı Cebeci, İncirlik komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, Gölcük Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ile Akın Öztürk’ün damadı Pilot Kurmay Yarbay Hakan Karakuş da yer alıyor.

Komutanlıklara göre ihraçlar şöyle:

1) Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 87 general, 726 subay, 256 astsubay,
2) Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda 30 general, 314 subay, 117 astsubay,
3) Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda 32 amiral, 59 subay ve 63 astsubay.

İhrac edilen subay ve astsubayların isim isim listesi Resmi Gazete’de yayınlanan KHK’da yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.