Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

10 sivil, 4 askerli yeni YAŞ’ın ilk toplantısı

Yüksek Askeri Şura, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ikinci kez toplandı. Yine Çankaya Köşkü’nde yapılan YAŞ toplantısının çehresi bu kez farklıydı. OHAL KHK’sı kapsamında toplantıya ilk kez Başbakan Yardımcıları, Adalet, Dışişleri ve İçişleri Bakanları da katıldı.

57bc0c128685760604d088f9

Birlikte Anıtkabir’i de ziyaret eden YAŞ üyeleri, 1 saat 20 dakika süren kısa bir toplantı yaptı. Toplantıda, özellikle görev süresinin uzatılması uygun görülen albaylarla ilgili konular ele alındı.

YAŞ’ta alınan kararlar açıkladı. Açıklamayı Milli Savunma Bakanlığı yaptı. 434 albayın hizmet süresi 2 yıl uzatıldı. 586 albay ise emekli edildi. Subayların azami hizmet süresi 28 yıla indirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.