Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

15 Temmuz’dan bugüne PKK saldırıları

15 Temmuz / Tunceli

Tunceli kent merkezine 30 kilometrelik mesafede bulunan Kılköyü Jandarma Karakolu’na PKK tarafından bombalı araçla saldırıda bulunuldu. Darbe girişiminden birkaç saat önce yapılan saldırıda karakol nizamiyesi ağır hasar alırken ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırı haberi üzerine bölgeye helikopterlerle birlik sevk edildi. Saldırının ardından Tunceli – Ovacık ve Tunceli – Nazımiye ilçeleri arasındaki kara trafiği güvenlik sebebiyle çift yönlü kapatıldı.

20 Temmuz / Şirvan-Siirt

SİİRT'TE GÖREVE GİDEN KORUCULARIN MAYINA BASMASI SONUCU 1 KİŞİ ÖLDÜ 2 KİŞİ  DE YARALANDI. YARALILAR SİİRT DEVLET HASTANESİ'NE GETİRİLDİ. (MEHMET NİYAZİ DENİZ/SİİRT-İHA)
SİİRT’TE GÖREVE GİDEN KORUCULARIN MAYINA BASMASI SONUCU 1 KİŞİ ÖLDÜ 2 KİŞİ DE YARALANDI. YARALILAR SİİRT DEVLET HASTANESİ’NE GETİRİLDİ. (MEHMET NİYAZİ DENİZ/SİİRT-İHA)

Siirt’in Şirvan ilçesinde kırsal kesimdeki bir menfeze yerleştirilmiş patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 32 yaşındaki geçici köy korucusu Emin Akyıldız hayatını kaybetti, iki korucu da ağır yaralandı.

22 Temmuz / Ergani-Diyarbakır

22 temmuz diyarbakır

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde PKK’lıların kaldığı bir eve emniyet güçleri bölgeye operasyon düzenledi. Operasyon sırasında hücre evinden açılan ateş sonucu Salih Aksu, Ahmet Can ve Engin Yılmaz isimli 3 polis yaşamını yitirirken 2 emniyet mensubu da yaralandı. Hücre evindeki PKK’lı da hayatını kaybetti.

25 Temmuz / Kızıltepe-Mardin

MARDIN'IN KIZILTEPE ILE SANLIURFA'NIN VIRANSEHIR ARASINDAKI IPEK YOLU'NA, TUZAKLANAN EL YAPIMI PATLAYICININ, POLIS ZIRHLI ARACININ GECIS SIRASINDA INFILAK ETTIRILMESI SONUCU 3 POLIS SEHIT OLDU. FOTO: MEHMET ALI DINLER/MARDIN, (DHA)
MARDIN’IN KIZILTEPE ILE SANLIURFA’NIN VIRANSEHIR ARASINDAKI IPEK YOLU’NA, TUZAKLANAN EL YAPIMI PATLAYICININ, POLIS ZIRHLI ARACININ GECIS SIRASINDA INFILAK ETTIRILMESI SONUCU 3 POLIS SEHIT OLDU.
FOTO: MEHMET ALI DINLER/MARDIN, (DHA)

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde PKK’lılar tarafından yola döşenen patlayıcı, zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. Araçta bulunan Ahmet Demir, Ramazan Akyürek ve Metin Malkav isimli 3 polis olay yerinde hayatını kaybetti.

10 Ağustos / Kızıltepe-Mardin

10 ağustos mardin

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Aşiti Mahallesi’nde Devlet Hastanesi yakınlarında, polis servis midibüsünün geçişi esnasında hastane otoparkına PKK’lılarr tarafından park edilen bomba yüklü bir araç patlatıldı. Olayda 1 polis ve 2 sivil yaşamını yitirdi. Valilik, 5 polis ve 13 sivilin ağır yaralandığı patlamada toplam 50 yaralı olduğunu açıkladı.

10 Ağustos / Diyarbakır

10 ağustos diyarbakır

Diyarbakır, eski Mardin yolu üzerinde bulunan On Gözlü Köprüsü girişine park edilmiş bomba yüklü araç Çevik Kuvvet ekiplerine ait servis aracının geçişi sırasında patlatıldı. O esnada bölgeden geçmekte olan 4’ü aynı aileden toplam 5 sivil hayatını kaybederken, 5’i polis 12 kişi yaralandı.

15 Ağustos / Çınar-Diyarbakır

15 ağustos diyarbakır

Diyarbakır’ın Çınar ile Bismil ilçeleri arasında yer alan Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’ne PKK’lılar tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 5 polis, 1’i çocuk 2 sivil yaşamını yitirdi, 45 kişi de yaralandı. Patlamanın etkisiyle bina enkaza dönüştü.

17 Ağustos / Van

17 ağustos van

Kent merkezindeki İskele Caddesi üzerinde bulunan polis merkezi ve Polisevi yakınlarına PKK’lılar tarafından park edilen bomba yüklü araç infilak ettirildi. Etrafta büyük hasar yaratan patlama sonucunda 1’i polis 3 kişi hayatını kaybederken 20’si polis 73 kişi de yaralandı. Olay yerine çok yakın bir bölge de yapılmakta olan bir düğün töreni de saldırıdan etkilendi. Patlamanın etkisiyle camları kırılan düğün salonunda da çok sayıda kişi yaralandı.

18 Ağustos / Elazığ

18 ağustos elazığ

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla saldırı yapıldı. 5 ton patlayıcının kullanıldığı saldırıda emniyet binası kullanılamaz hale geldi. Başbakan Binali Yıldırım, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada 3 polisin hayatını kaybettiğini, 110’u polis 217 kişinin yaralandığını belirtti. Patlamanın, Emniyet Müdürlüğü’nün koruma duvarının hemen önüne PKK’lılar tarafından park edilen aracın infilak ettirilmesi ile meydana geldiği anlaşıldı. Olaydan sonra Elazığ İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek görevinden alındı. PKK, iki gün sonra yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlendi.

25 Ağustos / Ardanuç-Artvin

image3

Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Yanıklı köyü yakınlarında PKK’lılar tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker hayatını kaybederken 2 asker de yaralandı. Kılıçdaroğlu, saldırıdan yara almadan kurtuldu.

26 Ağustos / Cizre-Şırnak

26 ağustos şırnak

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği’ne 50 metre mesafedeki polis noktasına patlayıcı yüklü hafriyat kamyonu ile bir intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 11 polis yaşamını yitirirken, 3’ü sivil 78 kişi de yaralandı. Patlamanın etkisiyle emniyet binaları ağır hasar alırken, güvenlik sebebiyle ilçeye giriş çıkışlar yasaklandı.

26 Ağustos / Yüksekova-Hakkari

26 ağustos hakkari

Yüksekova’ya bağlı Dağlıca Köyü’nde güvenlikli yol yapımı şantiyesine PKK’lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 işçi yaşamını yitirirken, 1’i ağır 2 işçi de yaralandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.