Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Metropoll Araştırma Şirketi’nin sahibi Özer Sencar gözaltına alınıp serbest bırakıldı

Metropoll Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin sahibi Prof. Özer Sencar, FETÖ/PYD terör örgütü soruşturması kapsamında bugün gözaltına alındı ve akşam geç saatlerde serbest bırakıldı.

Özer Sencar adına oğlu Hüsrev Taha Sencar gözaltıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Özer Sencar bugün (7 Eylül Çarşamba) FETÖ/PYD terör örgütü soruşturması kapsamında hakkındaki bir iddia nedeniyle sabah 6:30’da evi ve MetroPoll Sosyal Araştırmalar Merkezindeki arama sonrasında gözaltına alınmıştır.

Bu örgüte yönelik görüşleri ve pozisyonu kamuoyunda açıkça bilinmektedir, ve kendisinin böyle bir yapılanmayla herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Umuyoruz yargı süreci en kısa sürede tamamlanacaktır.

Bu bilgiyi sizlerle paylaşarak kamuoyuna duyurmak istedim.”

Sencar akşam geç saatlerde serbest bırakıldı ve bunu sosyal medyadan “Sevgili dostlar biraz önce serbest bırakıldım. İlgi gösteren ve sıkıntımızı paylaşan tüm dostlarıma teşekkür ve saygılarımı sunarım” diye duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.