Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fırat Kalkanı’nda 2 asker daha hayatını kaybetti

24 Ağustos’ta Cerablus kentinin IŞİD’den temizlenmesi için başlatılan Fırat Kalkanı operasyon devam ediyor. TSK, Cerablus’u Özgür Suriye Ordusu’na bağlı bazı güçlerle ile yapılan ortak operasyonda IŞİD’den almış ancak yapılan resmi açıklamaların ardından operasyonun daha da uzun süreceği ortaya çıkmıştı.

Bab’a kadar gideceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 71. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye gideceği gün havalimanında yaptığı basın toplantısında operasyonun devam edeceğini söyledi: “Şimdi ne oldu? Cerablus halloldu. Cerablus’a halk dönüyor, El Rai devam ediyor. Sonra Bab’a kadar gidiyoruz. Ya gideceğiz. Biz buraları kendimiz için tehdit unsur olmaktan çıkarmak zorundayız. 90-90 enlemde, 45-45 boylamda burayı güvenli bölge olarak ilan edelim. Bir defa bu bölge hem mülteci sorununu çözmeye yarar. Biz inşaat olayını halledelim, sizler bize mali destek verin.”

Bölgeye dair yapılması gerekenleri BM Genel Kurulu’nda belirteceğini söyleyen Erdoğan, ABD ile NATO’da ortak olduklarını ve bölgedeki operasyonların da el ele vererek gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yaşamını yitiren asker sayısı 10’a yükseldi

Öte yandan Cerablus ile Rai arasındaki bölgede yürütülen harekat sırasında iki asker daha şehit oldu.

Askeri kaynakların belirttiğine göre Karkamış bölgesine duvar örüldüğü sırada mayının infilak etmesi sonucu gerçekleşen patlamada iki asker ağır yaralandı. Tedavi için getirildikleri Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Hastanesi’nde kurtarılamayan askerler şehit oldu.

Harekat başladıktan sonra şehit olan asker sayısı 10’a yükseldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.