Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Okullarını geri almak için barikat kurdular

Düzce’nin Akçakoca İlçesi’nde, okullarının Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesine tepki gösteren Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, sınıf girişlerinde barikat oluşturup İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin girişine izin vermedi.

Orhangazi Mahallesi’nde 2007 yılında eğitim-öğretime başlayan Akçakoca Anadolu Öğretmen Lisesi, 2014 yılında Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi’ne dönüştürüldü. Fakat bu öğrenim yılında lise bu kez Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüldü, Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri de Barbaros Anadolu Lisesi’ne nakledildi.

6f6b836d6b50b819238e84fcf8a58c31-640x360

Sınıflara Barikat

Bu uygulama öğrenciler ve velilerinin tepkisine neden oldu. Öğrenciler, bugün, henüz tabelası değiştirilmeyen eski okullarının önünde velileri ile birlikte toplandı. Daha sonra, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin bütünleme sınavının ardından bahçeye çıktıkları sırada binaya girip sınıfların kapılarına sıralardan barikat oluşturarak eğitim görmeye devam etmek istediler.

Veliler de, çocuklarının yeni nakil nedeniyle yurtlarda kalma imkanlarının elinden alındığını söylediler. Ayrıca yemekhane kullanımı konusunda da büyük sıkıntıların yaşandığını belirttiler.

Kaymakam: Eylem demokrasiye aykırı

Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, okula gelerek eylemci öğrenciler ve velilerini ikna etmeye çalıştı. Kaymakam Özer, salonda topladığı velilere yaptıklarının demokrasiye aykırı olduğunu söyleyerek çocuklarını ikna etmelerini istedi. Veliler ise çocuklarının çevre illerden sınavı kazanarak Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi’ne geldiğini, taşınma ile birlikte mağdur olduklarını söyledi. Velilerden Yasemin Coşkun, “Ben çocuğumu Sosyal Bilimler Lisesi olduğu için, güvenli olduğu için buraya yönlendirdim. Şimdi bizi buradan gönderiyorlar. Diğer okul uzak bir bölgede, çocuğumu okuldan almak zorunda kalacağım” dedi. Öğrencilerin ve velilerin eylemi sürdürmesi üzerine İmam Hatip Lisesi öğrencileri evlerine gönderildi. Bunun üzerine öğrenciler ve veliler de eylemi bitirerek okuldan ayrıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.