Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de şok üzerine şok: Illinois Üniversitesi’nde silahlı saldırı (video)

Pazar sabahı yerel saat ile 02:00 (TSİ: 09:00) sularında ABD’nin Illinois Üniversitesi’nde silahlı saldırı gerçekleşti. En az 9 el ateş edildiği saldırıda 1 kişinin öldüğü, 6 kişininde yaralandığı bildirildi. Saldırı üniversitenin Champaign kampüsünde gerçekleşirken, tüm kampüsler emniyet güçleri tarafından kapatıldı. Üniversite yönetimi web sitesinden duyuru yaparak, saldırganın kampüsten çıktığını, polisin olayı araştırdığını ve öğrencilerin dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

illinois
Web sitesinden yapılan duyuruda saldırganın kampüsten çıktığı, polisin olayı araştırdığı ve dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Geçtiğimiz hafta siyahi Keith Scott’un polis tarafından öldürülmesi ve cuma akşamı bir AVM’de 5 kişi katledilmişti. AVM katliamının zanlısı Adana doğumlu olan ve ABD’ye göç eden 20 yaşındaki Arcan Çetin olduğu duyurulmuştu.

Saldırı anı, cep telefonundan yayın yapan bir öğrenci tarafından kaydedildi. Görüntü sosyal medyada yayılırken doğruluğu veya öğrencinin akıbeti henüz netleşmedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.