Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2016 Nobel Barış Ödülü Santos’un

2016 Nobel Barış Ödülü’nün sahibi Kolombiya devlet başkanı Juan Manuel Santos oldu.

santas-11111

Ödülü Nobel Ödül Komites üyesi Kaci Kullman Five açıkladı. Açıklamada Juan Manuel Santos’un barış için ısrarcı tutum takınması son derece olumludur denildi. Santos, savaşı önlemeye dönük tavrından dolayı  ödüle layık görüldü.

Bu yıl Suriye’deki iç savaşın ve mülteci meselesinin adayların profilinde yaygın tema olarak yer aldığını gördük.

Kolombiya hükümeti 52 yıllık savaşı FARC gerillaları ile müzakere ederek bitirmişti. Bunun sonucunda imzalanan Barış Anlaşması halkın onayına sunuldu. Katılımın hayli düşük kaldığı (%37) referandumda barış anlaşması az bir farkla reddedilmişti.

Santos ve FARC gerillaları lideri referandum kararına rağmen barış için adım atmaya devam edeceklerini ifade etmişti.

kolombiya

Santos’un Nobel Barış Ödülü’nü kazanması üzerine konuştuğumuz gazeteci ve araştırmacı Sezin Öney bunun barış sürecine olumlu katkısı olabileceğini düşünüyor.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/286553601″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.