Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanlığı: Son bir haftada 12 terör eylemi engellendi

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada son bir hafta içerisinde (17-24 Ekim 2016) ülke genelinde yürütülen operasyonlarda 12 terör eyleminin engellendiği belirtildi.

Son bir hafta içerisinde engellendiği iddia edilen 12 terör eyleminin 7sinin bombalı araçla, birinin canlı bombayla, ikisinin silahlı saldırıyla, diğer ikisinin de EYP ile yapılması planlandığı belirtildi.

screen-shot-2016-10-24-at-13-44-42

Bakanlığın açıklamasında “örgüte yardım ve yataklık” suçundan 217 kişinin gözaltına alındığı vurgulandı. Ayrıca IŞİD ile mücadele kapsamında 1 IŞİDlinin operasyonlarda ölü ele geçirildiği, 113 IŞİD mensubunun gözaltına alındığı ve 18’inin tutuklandığı açıklandı. Bu operasyonlarda 35 kg TNT, 5 EYP, 1 tabancanın ele geçirildi.

Gaziantep’te yapılan polis baskınında canlı bombanın kendini patlattığı anlar:

Ayrıca düzensiz göçmenlere aracılık eden 14 kişinin tutuklandığı ve 65 milyon 100 bin değerinde uyuşturucu ele geçirildiği belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.