Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kenya’da El-Şebab saldırısı: 12 ölü

Kenya’nın Somali sınırındaki Mandera bölgesinde El-Şebab militanı oldukları iddia edilen bir grup tarafından bir otele bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırılarda 12 kişinin hayatını kaybettiği ve otelin bir kısmının da patlamaların etkisiyle yerle bir olduğu belirtildi. Kenya emniyet güçleri tarafından yapılan açıklamaya göre enkaz altından aralarında yaralılarında bulunduğu 10 kişi çıkarıldı. Otele gizlenmiş tuzaklı bomba olma ihtimaline karşın kurtarma çalışmaları yavaş ilerliyor.

Kuzey Doğu Bölge Komisyonu üyesi Mohamoud Saleh yaptığı açıklama da terör saldırılarını kınayarak kurbanların yakınlarına başsağlığı diledi. Saleh saldırıyı gerçekleştiren örgüt hakkında ise bilgi vermedi.

kenya2

Öte yandan El-Şebab sözcüsü Abdiasis Abu Musab, saldırının El-Şebab tarafından yapıldığını ve 15 kişinin öldüğünü iddia etti. Abu Musab saldırının hedefinin ise Kenya’daki gayrimüslimler olduğunu belirtti.

Örgüt Ekim ayının başından beri Mandera bölgesinde 6 kişiyi infaz etti.

kenya

Nisan ayında da ülkenin kuzey doğusunda bulunan Garissa Üniversitesi’ne saldıran örgüt çoğu öğrenci 147 kişiyi öldürmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.