Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Dışişleri yetkilisi: “Gülen’in darbeye karıştığı iddiasının haklılık payı var”

Washington Post Gazetesi’nde çıkan, AP muhabiri Maria Danilova’nın haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey bir yetkilisi, Türk hükümetinin, Fethullah Gülen ve takipçilerinin darbeye karıştığı iddialarının “haklılık payı var” dedi. Obama yönetiminin “Ankara bize iddialarını doğrulamak için çok zayıf kanıtlar sundu” açıklamasının ardından bu sözler Amerikan yönetiminde bir tutum değişikliğine işaret ediyor.
Habere göre, adının yayınlanmamasını isteyen Dışişleri yetkilisi, Washington’da bir grup gazeteciye, Ankara’nın Gülen hakkındaki suçlamalarını ciddiye almayı gerektirecek “makul zemin” bulunduğunu söyledi. Gülen cemaatinin yardım ve eğitim amacıyla oluşturduğu kurumların yapılanmaları ve finansmanının kuşku uyandırıcı olduğunu söyleyen Dışişleri yetkilisi şöyle devam etti: “Bunlar, yardımsever bir dini hareketin kurumlarından ziyade suç örgütlerinin para aklama için kendi elemanlarına kurdurmuş olduğu şirketlere daha çok benziyor.”
Dışişleri yetkilisi, ABD hükümetinin, Türkiye’nin Gülen aleyhine sunduğu delilleri incelemeyi sürdürdüğünü fakat şu ana kadarki delillerin Gülen’in darbeden önceki işlediği ileri sürülen suçlara ait olduğunu da sözlerine ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.