Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump protestoları artıyor: San Fransicso’da büyük yürüyüş yapılıyor (Periscope yayını)

Salı günü Donald Trump’ın ABD’nin 45’inci başkanı seçilmesi ardından Trump karşıtlarının başlattığı protestolar devam ediyor.

Trump’a karşı en yüksek ses Kaliforniya’dan yükseliyor. Dün sabah Berkeley Lisesi öğrencileri oturma eylemi yaparak, ders girmeyip okulu terk etmişti.

Bugünse yerel saat 10:00’de (TSİ 21:00) binlerce Trump karşıtı San Francisco’da sokağa dökülerek yürüyüşe geçti. Aşağıdaki video yürüyüş ile ilgili saat TSİ 21:05’de yapılan Periscope yayınından derlenmiştir.

39 milyon nüfusa sahip Kaliforniya’da Hillary Clinton oyların yüzde 62’sini alırken, Trump yüzde 33’ünü aldı. Gün içinde bazı Kaliforniyalılar, eyelatin ABD’den çıkması için eylemler yaptı. İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkmasından esinlenenler Twitter’da #calexit etiketi açtı. Google, Facebook ve Twitter başta olmak üzere yüzlerce teknoloji ve internet şirketine ev sahipliği yapan Kaliforniya dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.