Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SON DAKİKA: ABD’de Trump karşıtı eylemciye silahlı saldırı! Vurulma anı amatör kamerada

Salı günü ABD’nin 45’inci başkanı seçilmesi ardından Donald Trump karşıtlarının ülke genelinde başlattığı protesto gösterilerinin en yoğun olduğu Oregon eyaletinin Portland kentinde kan döküldü. Protestocular yaya olarak Morrison Köprüsü’nü geçerken, bir eylemci ayağından vuruldu. O anlar amatör kameralara yansıdı. Görüntüler eylemciyi vuran kişinin köprüdeki arabadan ateş ettiği görülüyor. Yerel saat 02:00 (TSİ 13:00) meydana gelen olay ile ilgili Portland polisi yaptığı açıklamada vurulan kişinin hayati bir tehlikesi bulunmadığını ve vuran kişin de arandığını duyurdu.

Büyük bir kalabalıkla başlayan yürüyüşte eylemciler yer yer şiddete başvuruyordu. Gece boyunca protestocular polis ile çatışırken, güvenlik güçleri eylemleri bastırmak için yoğun çaba sarf etti. Yaşanan olaylarda sivil birinin eylemcilere silah çekmesi dikkat çekmişti.

Dünyaca ünlü spor markası Nike’ın merkezinin bulunduğu Portland’da polis eylemleri “isyan” olarak tanımladı. 4 milyon nüfuslu eyalette, kullanılan 1.8 milyon oyun yüzde 52’sini Hillary Clinton, yüzde 41’ini ise Trump aldı. 600 bin oyun kullanıldığı Portland’daysa Clinton oyların yüzde 76’sını aldı. Dün, Trump protestolarla ilgili ilk kez konuşmuş ve eylemcileri “Medyanın kışkırttığı profesyoneller” olarak tanımlamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.