Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siirt ve Tunceli belediye eş başkanlarına gözaltı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Dersim belediye eş başkanları bu sabah yapılan operasyonla gözaltına alındılar.

Birçok eve yapılan baskınların ardından eş başkanlar Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul gözaltına alındı. EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, DBP İl Eşbaşkanı Murat Polat, HDP İl Eşbaşkanı Aslan Çağ, HDP PM üyesi Ali Ekber Kaya, HDP yöneticisi Hüseyin Dağdeviren ve Yaşar Ağın, EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, BES Dersim temsilcisi Musa Kılıç, Barış sözcüsü Aysel Doğan ve Hakan Kavut gözaltına alınan diğer isimler oldu.

Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, Diyarbakır Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın göz altına alınmasını protesto ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Siirt Belediyesi’ne ve belediye eş başkanlarının evine de operasyon yapıldı. DBP’li belediyenin eş başkanı Tuncer Bakırhan, evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi ise terör soruşturması olarak ifade edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.