Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Hamsici: Gülen en az 140 Yargıtay üyesi istedi

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra etkin pişmanlık hükümlerinden dolayı serbest bırakılan HSYK Eski Başkanvekili Ahmet Hamsici Gülen cemaatiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İsmail Köse’nin daveti üzerine Gülen sohbetlerine katıldığını ve bu sohbetlerde de toplantılar yapıldığını söyleyen Hamsici, Bakanlık’ta tetkik hakimliği  görevi süresince İbrahim Okur, Birol Erdem, Hüseyin Yıldırım, Ömer Kerkes,  Mustafa Elçim ve Hüsnü Uğurlu ile yakın ilişki kurduklarını belirtti. Sohbetlerde ayrıca Risale-i Nur ve Gülen’in kitaplarının okutulduğunu da ekledi.

Hamsici, 2010’da HSYK üyeleri belirlendikten sonra dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve müsteşar Ahmet Kahraman’ın kendisine en az 50 Danıştay üyesi ve en az 150 Yargıtay üyesinin seçiminin yapılacağını söylediğini, hazırlık yapmalarını istediğini söyledi.

“Gülen en az 140 Yargıtay üyesi istedi”

Cemaat’in, Yargıtay seçimlerinde en az 140 üye istediğini de açıkça anlatan Hamsici, “Ahmet Berberoğlu,‘Hocaefendiye danışılmış, arkadaşların 140’tan aşağı razı olmaması gerektiğini’ belirten söz sarfetti. Ben, Birol Erdem ve (HSYK üyesi) İbrahim Okur “Hocaefendi bu sayıya niye karışıyor, okullara baksın’ dedim. Ancak bu sözüme Ahmet Berberoğlu sert bir şekilde cevap verdi. Tartışma başladı. Hatta (HSYK üyesi) Nesibe Özer kapıyı çarparak evi terk etti” dedi.

2010 referandumunda Cemaat üyelerinin açıktan ‘evet’ çıkması için çalıştıklarını vurgulayan Ahmet Hamsici, “2010 yılında yapılan HSYK seçimleri sırasında Fetullah Gülen cemaati mensuplarının artık kendilerini gizleme gereği duymadıklarını biliyorum. Bu tarihten sonra da Türk yargısı içinde kimlerin Fetullah Gülen cemaati mensubu olduğu herkes tarafından açıkça bilindi. 2010 anayasa referandumunda Gülen’in talimatları doğrultusunda tüm cemaat mensuplarının evet çıkması için yoğun şekilde çalıştıklarını, hatta Gülen’in ‘ölüleri bile sandığa götürün’ talimatı üzerine Çin’den dahi insanların gelip oy kullandığını biliyorum.” ifadelerini kullandı.

Hamsici, 2014 HSYK seçimlerinde Cemaat lehine çalışmadığını, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılmasından sonra Cemaat ile ilişkisini sonlandırdığını belirtti. Ahmet Hamsici son olarak ”Ben, Fetullah Gülen cemaati mensupları sayesinde altın bir neslin  yetişeceğini, bu kişilerin ülkesine ve vatanına faydalı bir insan olacağını  düşünmüştüm. Bu nedenle bu kişiler arasında yer aldım. Cemaat’in beni kullandığını gelinen noktada anladım. Bu kişilerin altın nesil değil, katil bir nesil yaratmak  amaçları olduğunu 15 Temmuz 2016’dan sonra anladım” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.