Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bu Salı Meclis’e kadınlar damga vurdu

CHP Grup Toplantısı’nı kadın örgütleriyle birlikte gerçekleştirdi. Cinsel istismar önergesine karşı eylem yapan kadınlar toplantı öncesinde sloganlar attı.

Kemal Kılıçdaroğlu konuyla ilgili olarak, “Bugün AKP geri atmışsa, bu adımı attıran bu ülkenin yiğit kadınlarıdır. Çocuklarımızı siz yetiştiriyorsunuz. Türkiye tarihinin en ciddi krizlerinden birini yaşıyor. Freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor. Bunların tek bir düşüncesi var, tecavüzcüleri hapishaneden nasıl kurtarırız diye. Bu ülkenin bütün kadınlarına yürekten teşekkür ediyorum.”dedi.

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz şehitlerine yönelik yapılan düzenlemeye de değindi, ”Şehitler arasındaki ayrımı derinleştiriyorlar. 15 Temmuz şehitlerinin yakınları isterlerse askerlik yapmayacaklar. Ancak PKK’ya karşı mücadele edenlerin kardeşleri askerlik yapacak. Bu düzenlemeyi yapan şehitleri yapan insanlar haindir” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Toplantısı sırasında Meclis TV yayını kesilirken, Kılıçdaroğlu kürsüden İsmail Kahraman’ı hedef aldı “Meclis TV’de yayını kesiyorlar. İsmail Kahraman’a sesleniyorum sende onur var mı?” dedi. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ise “Bina dışındaki bir inşaat çalışması dolayısıyla bir kablonun kesildiğini söylediler.Bu çalışmanın bizim grup toplantısı saatine gelmesi ilginç” açıklamasını yaptı.

foto2-1

Ayhan Bilgen, Meclis boykotuna son verdiklerini açıkladı ve ”Şimdilik buradayız, siz istemeseniz de çalışmalara katılacağız. Ne sizin hesap ettiğiniz gibi burayı size terk edeceğiz, ne de burada oynanan oyunun figüranı olacağız” dedi.

HDP Grup Toplantısı başında cinsel istismar önergesiyle ilgili Figen Yüksekdağ’ın mesajı okundu. Bilgen konuyla ilgili olarak “Türkiye, kadınlara çok şey borçlu. İstismar konusunda kazanım onların eseridir.” ifadelerini kullandı.

Partilerine yönelik artan baskılara da değinen Bilgen, “Şimdiye kadar çok işkence tezgahı görmüş ama asla teslim olmamış Ahmet Türk’ü bile gözaltına alacak kadar korkuyorsunuz. Büyümek istiyorsanız, Kürtlerle barışacaksınız. Küçülmek istemiyorsanız, yine Kürtlerle barışacaksınız. Başka çareniz yok” dedi.

foto4

Devlet Bahçeli MHP Grup Toplantısında cinsel istismar önergesine dair, “AKP’nin vicdan ve ahlak sahibi hiçbir milletvekili bu önergeye destek vermeyecektir. Kararımızdan dönmeyeceğiz diyen milletvekilinin pişmanlık duyacağını düşünüyorum. Zalim ve ahlaksızları değil affetmek, bunların kafalarına demir yumruğu indirmek milli ahlakın gereğidir. Çocuklarımızı soldurmayacağız.”açıklamasında bulundu.

Bahçeli CHP’’yi PKK’nın bagajı haline gelmekle suçlarken, “Anladığımız kadarıyla HDP, CHP’nin içine kaçmıştır. CHP’deki PKK kalıntıları bünyeyi ele geçirmeye başlamıştır. PKK’lılara cici çocuk muamelesi yapan sicili bozuklar da ortadadır. Atatürk yerinden kalkıp bunların halini görse ya tekrar yatar, ya alayını İzmir’e kadar kovalar.” dedi.

AKP Grup Toplantısı iptal edilirken, Başbakan Binali Yıldırım İstanbul’da cinsel istismar önergesi ve ekonomiye dair açıklamalarda bulundu:

“Gerek toplumdaki mutabakatın tam anlamıyla sağlanması, gerek Cumhurbaşkanımızın geniş mutabakat çağrısı, gerek muhalefet partilerinin kendi önerilerinin geliştirmesi için zaman tanımak için komisyona alıyoruz. Bütün herkesi görüşleri dikkate alınarak bu sorun çözüme ulaştırılacaktır. Bunu görmezden gelemeyiz. Komisyonda görüşülecek”

“Biz Türkiye ekonomisinin gidişatını aynen kalbin çalışması gibi izliyoruz. Bunu bir müddet daha devam edecek. Özellikle kurlardaki dalgalanmalar etkilenebilir. Türkiye tarafından alınması gereken tedbirler var.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.