Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sinema tutkunu Mithat Alam yaşamını yitirdi

Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi ve Mithat Alam Eğitim Vakfı’nın kurucusu, işadamı ve sinefil A. Mithat Alam hayatını kaybetti. 

Mithat Alam sinemaya olan tutkusu sebebiyle, mezun olduğu Boğaziçi Üniversitesi’nde sinema dersleri vermeye başlamış ardından da Türkiye’nin sayılı film arşivlerinden birini barındıran Mithat Alam Film Merkezi’ni kurmuştu. Mithat Alam Film Merkezi, Boğaziçi Üniversitesi’nde sinemaya ilgi duyan çok sayıda öğrenciye kendilerini geliştirebilecekleri bir alan yarattı. Alam’a Türkiye sinemasına olan katkılarından ötürü önümüzdeki sene gerçekleşecek 36. İstanbul Film Festivali kapsamında “Sinema Emek Ödülü” verileceği duyurulmuştu.

İletişim Yayınları kısa bir süre önce Mithat Alam’ın hayatını anlatan “Sinemayı Seven Adam” kitabını yayınlamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.