Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IŞİD’in asker kaçırma olayı ilk değil

Türkiye’nin 2 askeri dün öğle saatlerinde Suriye’nin El-Bab kentinde kaçırıldı. Fırat Kalkanı operasyonuna katılan 2 Türk askeri IŞİD tarafından kaçırıldı.

Olayla ilgili olarak TSK’nın yaptığı resmi açıklama şu şekilde: “Saat 15.30 sularında iki silah arkadaşımızla irtibat kesilmiş olup bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir”

IŞİD ile bağlantılı AMAQ sitesi ise ‘iki Türk askerini sağ ele geçirdiğini’ açıkladı.

Bu olay ilk değil. Daha önce de IŞİD, Kilis sınırında Serter Taş adında bir askeri Eylül 2015’de kaçırıp Rakka’ya götürmüştü. Taş’ın kaçırılmasının üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti fakat kendisinden hâlâ haber alınamıyor.

serter-3
Serter Taş

IŞİD kendi yayın organı olan Konstantiniyye Dergisi’nin 6. sayısında kaçırılan asker Serter Taş ile yapılan röportajı yayımlamıştı. Örgüt, “Askerin özgürlüğüne karşı 200 militanımızı serbest bırakın” talebinde bulunmuştu.

serter-4
Serter Taş’ın ailesi

Kaçırılan askerin görüntüleri 6. sayı için yayımlanmıştı:

seerter-2

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.