Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başbakan ve Bahçeli Anayasa için görüştü: “Haftaya teklifimizi sunacağız”

Çankaya Köşkü’nde bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa değişiklikleri konusunda gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Devlet Bahçeli, “Anayasa değişikliği üzerinde Sayın Başbakanımızla zaman zaman bir araya gelerek konunun olgunlaşması noktasında çaba sarf edilmiştir. Kısa süre içerisinde Meclis’e bir metin sunulacaktır” açıklamasında bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım ise “Anayasa değişikliği konusu memleketimizin gündemindedir. Bu konuda MHP ile birlikte yürüttüğümüz müzakereler belirli bir olgunluğa erişti. Önümüzdeki hafta AK Parti olarak Anayasa değişiklik teklifimizi Meclis’e sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliğinin içeriği konusunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, “Yeni getirilen değişiklikte cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisiyle ilişkisi devam edecek” dedi. Ayrıca erken seçimin söz konusu olmadığını belirten Başbakan Yıldırım, her şeyin planladıkları gibi gittiği takdirde yaz başında referandum olacağını ifade etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.