Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı, ‘FETÖ’ iddiasıyla gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Mehmet Şenay Baygın’ın talimatıyla bilim, teknoloji ve iletişim alanında Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığını yapan Doç. Dr.Fatih Gürsul gözaltına alındı. Gürsul’un evinde arama yapıldığı öğrenildi.

Gürsul’un Gülen Cemaati üyelerinin iletişim kurduğu ByLock programını kullandığı iddia edildi. Gürsul’un İstanbul’a getirileceği öğrenildi.

CHP: Aktif olarak danışmanlık yapmıyor

Gürsul’un Eylül ayında 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile öğretim üyesi olarak çalıştığı İstanbul Üniversitesi’ndeki görevine son verilmişti.

CHP Basın Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada, Gürsul’un KHK ile açığa alınmasının ardından CHP’ye aktif olarak danışmanlık yapmadığı belirtilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.