Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa iki seçime de OHAL ile girecek

Fransa parlamentosu, polisin yetkilerini önemli ölçüde artıran olağanüstü hali önümüzdeki sene gerçekleşecek seçimlerin sonuna yani Temmuz 2017’ye kadar uzattı. Böylece geçen sene kasım ayında 130 kişinin hayatını kaybettiği Paris saldırılarının ardından ilan edilen OHAL beşinci kez uzatılmış oldu.

Dün gece yapılan oylamada OHAL’in uzatılması kararı 32’ye karşı 288 oyla kabul edildi.

Fransa’da önümüzdeki sene nisan ve mayıs aylarında iki turlu başkanlık seçimi; haziran ayındaysa genel seçim olacak. Bu iki seçim de OHAL şartları altında düzenlenecek. İçişleri Bakanı Bruno Le Roux, oylamadan önce yaptığı konuşmada, “önümüzdeki yoğun seçim kampanyası terör saldırısı riskini artıyor” dedi ve Fransa’nın “çok ciddi” terör saldırısı ihtimalleriyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

OHAL’i uzatma kararının yürürlüğe girmesi için perşembe günü Senato tarafından onaylanması gerekiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.