Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üç partiden teröre karşı ortak mücadele kararı

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 10 Aralık katliamının ardından bugün Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. Görüşmenin ardından üç partinin de terörle mücadele konusunda aynı kararlılıkta oldukları açıklandı.

Cumartesi günü Beşiktaş’ta TAK tarafından gerçekleştirilen 10 Aralık katliamının ardından AK Parti, CHP ve MHP’nin genel başkanları Çankaya Köşkü’nde basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından birlikte açıklama yapan liderlerden Binali Yıldırım, “Terörle mücadele konusu siyaset üstü bir konudur. Partimiz farklı olabilir ama terörle mücadele konusunda kararlılık CHP, MHP ve AK Parti’de devam ediyor. Bu konuda yapılacak her türlü kararda sayın genel başkanlar gerekli katkıyı sonuna kadar vereceklerini ifade ettiler. Genel başkanları dinledik, önerileri oldu. Bunları not aldık” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Sayın Başbakan bizleri bilgilendirdi. Terör konusunda siyasi partilerin ortak tavır takınması konusunda uzlaşmamız oldu. Terör, bir partinin tek başına çözeceği bir olay olmasının ötesinde tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak sorunudur” sözlerini söyledi.

Devlet Bahçeli de, “Sayın Başbakan’ın çağrısı üzerine terörle mücadeleyi değerlendirmek üzere yaptığımız toplantı olgunluk içinde gelişti. Siyasi partiler kararlılıkla mücadelenin sürdürülmesini talep ediyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.