Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya lideri Temer’e istifa çağrısı

Hakkındaki yolsuzluk suçlamalarından ötürü Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer’in istifası isteniyor. Ülkedeki yolsuzluk skandalları nedeniyle Temer’in Brezilya halkı nezdindeki popülaritesi yüzde 10’lara kadar düştü.

İddialara göre; inşaat firması yöneticisi Marcelo Odebrecht, 2014 yılındaki başkanlık seçimleri öncesinde Temer’in seçim kampanyası için 10 milyon real (2.8 milyon avro) yardım yapmış..

Söz konusu 10 milyon realin bir kısmını nakit olarak Sao Paolo’daki ofisinde aldığı iddia edilen, Temer’in özel danışmanı José Yunes ise Çarşamba günü istifa etti.

Temer’in daha önceden de hükümette kabine sekreteri olarak görev yapan Devlet Bakanı Geddel Vieira Lima’nın tarihi Salvador kentinde sahip olduğu araziye imar izni verilmesi için Kültür eski Bakanı Marcelo Calero’ya baskı yapmış olduğu iddia edilmişti. Calero görevinden istifa ettikten sonra bu yolsuzluk iddialarını dile getirmişti.

Brezilya’da Datafolha Enstitüsü tarafından yapılan bir ankete göre; Brezilyalıların yüzde 63’ü Temer’in yıl sonundan önce istifa etmesini ve erken seçim yapılmasını istiyor.

Temer, İşçi Partisi’nin Senato tarafından görevinden alınan lideri Dilma Rousseff’in yerine göreve gelmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.