Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Piyasaların gözü Merkez Bankası’nın faiz kararında

Bugün 14:00’daki Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında alacağı faiz kararı merakla bekleniyor.

Merkez Bankası (MB) Kasım ayında politika faizini 50 baz puanlık artışla yüzde 8’e çıkarmıştı. Bu artış MB’nin Ocak 2014’ten beri yaptığı ilk faiz artışı olmuştu.

ABD Merkez Bankası (FED) geçen hafta gösterge faiz oranını çeyrek puan artırmıştı. Fed faizi yüzde 0,50-0,75 aralığına çıkarmıştı. FED’in yaptığı faiz artışı ve 2017’ye yönelik üç faiz artışı yapacağını açıklamasının ardından MB’nin nasıl bir karar vereceği piyasalar için oldukça kritik.

BloombergHT Araştırma Bölümü’nün MB’nin PPK toplantısında alacağı faiz kararına ilişkin düzenlediği ve 6’sı yabancı, 13’ü yerli ekonomist olmak üzere; toplamda 19 kurumun katıldığı ankete göre politika faizi ve üst bantta 25’er baz puan faiz artırımı beklenirken alt bantta değişiklik beklenmiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.