Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arjantin eski Devlet Başkanı Kirchner, yolsuzluktan suçlu bulundu

Arjantin eski Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, 15 milyar dolarlık yolsuzluk ve kara para aklama davası kapsamında yürütülen soruşturmada suçlu bulundu. Tüm mal varlığı dondurulan eski Devlet Başkanı Kirchner, hakkındaki tüm suçlamaları reddetmeyi sürdürdü.

Buenos Aires’de görülen davada, 2007-2015 yılları arasında ülkeyi yöneten eski Devlet Başkanı Fernandez de Kirchner ve iki yardımcısı; eski Planlama Bakanı Julio de Vido ile Kamu Çalışmalarından Sorumlu Bakan Jose Lopez devlet ihalelerine fesat karıştırma ve yolsuzluktan suçlu bulundu.

Davanın yargıcı, Fernandez de Kirchner’in 633 milyon dolar değerindeki mal varlığının dondurulmasına karar verdi. Davada adı geçen Arjantinli iş adamı Lazaro Baez’in de devlet ihalelerinde haksız kazanç elde etmekten suçlu bulunduğu bildirildi.

2003-2007 yılları arasında devlet başkanlığı yapan  Nestor Kirchner ve eşi Cristina Fernandez de Kirchner dönemlerinde önemli kamu ihaleleri alan ve adı birçok yolsuzluk skandalına karışmış olan Baez, 5 milyon doları zimmetine geçirme ve kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Geçtiğimiz yıl devlet başkanlığı koltuğunu Mauricio Macri’ye devreden Fernandez de Kirchner, Baez’le ilişkileri nedeniyle uzun süredir yolsuzluk suçlamalarına maruz kalıyordu. Cristina Fernandez de Kirchner, görevini kötüye kullandığı yönündeki suçlamaları birçok kez reddetmiş ve Devlet Başkanı Macri’yi kendisine siyasi baskı yapmakla suçlamıştı. Ancak mahkemenin verdiği son karar, Fernandez de Kirchner’i mali ve siyasi olarak köşeye sıkıştıracağa benziyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.