Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York Times, Türkiye muhabirlerinin isimlerini gizleme kararı aldı

Amerikan New York Times gazetesi güvenlik gerekçesiyle Türkiye’de çalışan muhabirlerinin kimliklerini gizleme kararı aldı. İstanbul’daki Reina isimli gece kulübünde haftasonu gerçekleşen  ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısı sonrası uygulanmaya başlanan kararı CNN duyurdu. New York Times’ın İstanbul’daki terör saldırısıyla ilgili haberinde, Türkiye’de bulunan muhabirleri için, isimleri yerine “New York Times çalışanı” ibaresinin kullanıldığı görüldü.  Sahadaki muhabirlerinin güvenliğini sağlamak için alınan önlem, gazetenin Suriye ve Afganistan’da bulunan muhabirler için de uygulanıyor.


Türkiye’de son zamanlarda yerli ve yabancı gazeteciler üzerindeki baskının arttığına dikkat çekilen haberde, son olarak Wall Street Journal muhabiri Dion Nissenbaum’un üç gün gözaltında tutulması örneğine yer verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.