Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir’de patlama. Vali Ayyıldız: “Eldeki veriler PKK’nın yaptığını gösteriyor” (video)

İzmir Adliyesi’nin yakınlarında patlama meydana geldi. Alana çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri gönderildi. Saldırı bombalı bir araçla gerçekleştirildi. İlk gelen bilgilere göre saldırıda bir polis şehit oldu, adliyede çalışan bir mübaşir de hayatını kaybetti. Saldırıda yedi kişinin de yaralandığı bilgisi var.

Patlama anı

Olay yerine ekipler sevk edildi. İzmir Adliyesi önünde gerçekleşen patlamanın, gelen ilk bilgilere göre bombalı araç nedeniyle gerçekleştiği iddia edildi. 2 terörist öldürürken, 1 terörist aranıyor.

123456

 

Vali Ayyıldız: “Eldeki veriler PKK’nın yaptığını gösteriyor”

Saldırısı sonrası İzmir Valisi Erol Ayyıldız şu açıklamayı yaptı: “Başımız sağ olsun hepimize geçmiş olsun. Adliye önünden bir araç geçerken polis memurlarımızın durdurmak istemesi sonucu bir çatışma çıktı. Bu çatışmada, içinde olan teröristler kaçarken bombalı aracı patlattılar ve bunu sonucunda da maalesef bir polis memurumuzla bir mübaşirimiz şehit oldu. Yaralı vatandaşlarımız var 5 tane. Tedavi görüyorlar. Şehitlerimize gani gani rahmet diliyoruz. Bu saldırıyı yapanlar emniyet güçlerimizin dikkati sonucu çok az bir zayiatla ama içimizi yakan bir şekilde atlattık. Bu teröristler ölü olarak ele geçirilmiştir. Yanlarında 2 adet kalaşnikof tüfek ayrıca RPG 7 ve ona ait 7 tane fişek olmak üzere ve 8 tane el bombası ele geçirildi.”

Vali Ayyıldız, “Elde olan veriler PKK’nın yaptığını gösteriyor” dedi. İkinci bir bombalı araç şüphesinin olduğunu belirten Vali Ayyıldız, “Bir araç daha tespit edildi. O da kontrollü bir şekilde patlatıldı. Teröristlere ait olduğunu değerlendirdiğimiz bir aracı patlatarak ihtimal dahi olsa tehlike bertaraf edildi” dedi.

Polisin şüphesi engelledi

 

Şehit trafik polisi Fethi Sekin

Vali Ayyıldız şöyle devam etti: “Şehit polisimizin şüphesi sonucu asıl saldırı engellendi. Durdurmak istemesi sonucu teröristler kaçıyor. Aracı patlatıyorlar. Şehit kardeşimiz karşılık veriyor. Tüm imkanlar ve ihtimaller değerlendiriliyor. Üçüncü şahıs… Olabilir veya olmayabilir. Başka bir yerde olma ihtimaline karşı tam bir teyakkuz halindeyiz. İnşallah varsa yakalanır.”

Emniyet yetkilileri, saldırganlardan şüphelenip engellemek isterken hayatını kaybeden trafik polisinin Fethi Sekin olduğunu açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.