Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meryl Streep’ten Trump’a: “Kabadayılık yapma”

Dün gece gerçekleşen 74. Altın Küre Ödül Töreni’ne, Yaşam Boyu Başarı ödülü alan Merly Streep’in yaptığı konuşma damga vurdu. Ünlü oyuncu konuşmasında, Donald Trump’ın seçim kampanyasında yaptığı bir konuşmada engelli bir gazeteciyi taklit etmesini hatırlatarak, “iktidar sahipleri, mevkilerini diğerlerine kabadayılık yapmak için kullandıklarında herkes kaybeder” dedi. Ayrıca “iktidarı yaptıklarından sorumlu tutacak ve çizgiyi aştıklarında onlara gerekli eleştirileri yöneltecek ilkeli bir basının” öneminden bahseden ünlü oyuncu, tüm Hollywood camiasını, tüm dünyada basın özgürlüğünün korunması için çalışmalar yürüten bağımsız bir kuruluş olan Gazetecileri Koruma Komitesi’ne (Committee to Protect Journalists- CPJ) destek vermeye çağırdı.

Streep’in konuşmasını ve Trump’ın engelli gazetecinin taklidini yaptığı videoyu, altyazılı olarak aşağıda izleyebilirsiniz:

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.