Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mısırlı balerinler Kahire sokaklarına sahip çıktı

Fotoğrafçı Mohamed Taher, Kahire Balerinleri isimli çalışmasında Kahire sokaklarında dans eden kadınların fotoğraflarını çekti.

Taher, dünyanın farklı şehirlerinde balerinleri dans ederken fotoğrafladığı Balerinler Projesi ile New York’ta tanıştı, ardından Mısırlı balerinleri fotoğraflamaya karar verdi.

Projenin Kahire’de gerçekleşmesinin sembolik bir anlamı da var. Kahire, sokaklarında kadınlara yönelik cinsel saldırıların en çok yaşandığı şehirlerden biri. Birçok Mısırlı örgüt ve kadın kuruluşu, sokaklardaki cinsel saldırılara karşı mücadele veriyor. Taher’in fotoğrafladığı dansçılar da kadınların sokaklarda özgürce var olmak için verdikleri mücadeleye sembolik de olsa bir katkıda bulunuyor.

Taher’in çalışmasını ballerinasofcairo adlı Facebook ve Instragram hesaplarından takip edebilirsiniz.

balerin-2 balerin-3 balerin-4 balerin-5

balerin-6 balerin-7 balerin-8

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.