Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Google, Apple’ı zirveden indirdi

Apple artık dünyanın en değerli markası değil; çünkü zirveyi Google’a kaptırdı. Perakende satış devi Amazon ise Google ve Apple’ın ardından 3. sırada.

Apple’a yeni dişli rakipler: Huawei ve OnePlus

Bağımsız marka değerleme ve stratejik danışmanlık şirketi Brand Finance’ın son açıkladığı en değerli 500 marka listesinde Apple Inc zirveden düştü. 2016’da 145 milyar dolar olan marka değeri 2017’de 107.1 milyar dolara düştü. Brand Finance’ın raporlarına göre Samsung’la yarışan Apple’ın karşısına Çin’den Huawei ve OnePlus gibi dişli rakipler eklendi.

Google reklam gelirlerinin şahı

2016’da 88 milyar dolar olan marka değerini 2017’de 109 milyar dolara çıkaran Google, 2011’den bu yana ilk kez zirvede yer aldı. Brand Finance’a göre firma, reklam gelirlerinin göbeğinde arama sektörünün tartışmasız lideri.

amazon

Amazon perakende satışa yön veriyor

Üçüncü sırada ise Amazon var. Amazon, 2016’daki 69 milyar dolarlık marka değerini 2017’de 106 milyar dolara çıkararak yüzde 53’lük artış sağladı. Online perakende satış ölçümleri yapan Slice Intelligence’a göre, geçtiğimiz yıl Amazon’un e-ticaret satışları %24’lük bir artış gösterdi. Brand Finance’in açıklamalarına göre Amazon perakende satışını yeniden şekillendirerek hızla büyüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.