Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yurt genelinde IŞİD operasyonları: 550’den fazla gözaltı

Türkiye genelinde haftasonu IŞİD’e yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 550’den fazla şüpheli gözaltına alındı.

2

Operasyonların yapıldığı kentler ve gözaltıları şu şekilde:

Ankara

Altındağ, Mamak, Sincan ve Çubuk ilçelerinde yapılan baskınlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’un 11 ilçesinde operasyon

Esenler, Şişli, Bağcılar, Bahçelievler, Maltepe, Sultanbeyli, Sancaktepe, Güngören, Beyoğlu, Pendik ve Ümraniye ilçelerindeki operasyonlar sonucunda 20 adrese baskın düzenledi. Eş zamanlı operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı

Konya

Konya’da gerçekleştirilen operasyonda 75 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin, örgüte lojistik destek sağladığı ve Suriye gidip- gelerek örgütle temasa geçtikleri

Gaziantep

İl genelinde 51 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonlarda 47 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir

IŞİD’e yönelik kent merkezi ve Menemen ilçesinde belirlenen 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlar sonucunda 9 kişi gözaltına alındı.

Bursa’nın 5 ilçesinde operasyon

3

Bursa’nın Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Gürsu ve Orhaneli ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 47 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli

Kocaeli’de ise eş zamanlı olarak çeşitli adreslere yapılan operasyonlar sonucunda 18 kişi gözaltına alındı

Kilis

İlde 5 adrese operasyon düzenledi. Özel harekât ekiplerinin destek verdiği operasyonda, IŞİD üyesi oldukları ve örgütsel faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla 4 şüpheli gözaltına alındı.

Şanlıurfa

İl merkezi ve ilçelerde yapılan operasyonlarda 150 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda pansiyon, iş yeri ve evlerin de bulunduğu 40 adreste arama yapıldı. Operasyonda Suriyeli şüphelilerin kaldığı otel ve evlerde yapılan aramada çok sayıda dokümana da el konuldu.

Adıyaman

Adıyaman merkezli başlatılan ve Samsun, Manisa gibi illeri de kapsayan operasyonda toplamda 84 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman kent merkezinde 39, Kahta, Besni ve Gölbaşı ilçelerinde 15 kişi olmak üzere toplam 54 kişi gözaltına alındı. Samsun ve Manisa’da ise toplam 30 kişi gözaltına alındı.

Antalya

Şehir merkezinde belirlenen 10 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, IŞİD üyesi ve Suriye’deki çatışma bölgeleriyle irtibatlı oldukları iddiasıyla Suriye uyruklu 10 kişi gözaltına alındı.

Adana

Adana’nın merkez Yüreğir İlçesi’ndeki Yeşilbağlar ile Kiremithane Mahallesi’ndeki 53 adrese yapılan operasyonlarda 25 kişi gözaltına alındı

Bingöl

Kent merkezinde yürütülen operasyon sonucunda IŞİD ile bağlantılı olduğu şüphesiyle 10 kişi gözaltına alındı.

Hatay

Hatay merkez ve ilçelerde yapılan operasyonlarda 38 kişi gözaltına alındı

Malatya

Kent merkezinde yürütülen operasyonlarda 2 kişi gözaltına alındı

Çorum

İl merkezi ve bazı ilçeleri de kapsayan operasyonda belirlenen adreslerde arama gerçekleştirildi. Yapılan baskınlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınanların 17’sinin Irak uyruklu olduğu öğrenildi

Diyarbakır

Kent merkezinde önceden tespit edilen adreslere yapılan operasyonlar sonucu 4 kişi gözaltına alındı.

Elazığ

Kent merkezi, Karakoçan ve Palu ilçelerinde 16 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, IŞİD  ile bağlantıları olduğu iddia dilen 12 kişi gözaltına alındı.

Van

9 adrese yapılan operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Muğla

Fethiye ilçesi Kumluova mahallesinde belirlenen adrese operasyon düzenledi. Operasyonda, IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla Suriye uyruklu 3 kişi gözaltına alındı.

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.