Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteciler hakim karşısında

Özgür Gündem gazetesiyle dayanıştıkları için haklarında dava açılan 21 gazeteci ve yazarın duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Terör örgütlerinin açıklamalarını basma ve yayınlama ile örgüt propagandası suçlamalarından yargılanan gazetecilerden çoğunun duruşmaları ertelendi.

Ayşe Düzkan’ın duruşması 9 Mayıs 2017 tarihine, Nadire Mater’in ve Murat Uyurkulak’ın 7 Mart’a, Jülide Kural’ın davası 20 Mart’a, Tuğrul Eryılmaz’ın duruşması 20 Nisan’a, Necmiye Alpay’ın davası 9 Mart’a, Yıldırım Türker’in duruşması savunma talebiyle 7 Mart’a ertelendi. Çilem Küçükkeleş hakkında suçu övmekten beraat verilirken ‘terör örgütü propagandası’ndan 1 yıl 3 ay ertelemeli hapis 6 bin TL para cezası verildi. Ceza beş yıl süreyle ertelendi.

Hasan Cemal hakkında ise T24’teki yazılarından dolayı terör örgütü propagandasından 1 yıl 3 ay hapis verildi ve ceza ertelendi. Cemal’in Özgür Gündem duruşması ise 7 Mart’a ertelendi.

Yarın da (15 Şubat 2017) 09.30’da Çağlayan Adliyesi’nde Oda TV davası karar duruşması görülecek. Ahmet Şık’ın da 375 gün tutuklu olarak yargılandığı dava için gazeteciler bir çağrı videosu hazırladı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.