Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Şık’tan hatırlamaya çağrı

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 13 sanıklı Oda TV Davasının karar duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde başladı. Savcı daha önce tüm sanıklar için beraat talep etmişti, sanıklar da bugün esas hakkındaki son savunmalarını yapıyor. Ahmet Şık savunmasına”Hadi unutalım diyenlere karşı hadi hatırlayalım” diyerek başladı.

Duruşma öncesi gazeteciler adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Özgür Mumcu, tüm gazetecilerin serbest bırakılıp, tutuksuz yargılanmasını talep etti. Duruşma salonuna bir çok gazeteci alınmadı ve dışarıda kalan gazeteciler kararı sloganlarla protesto etti.

Yoklama yapılarak başlayan davada ilk savunmayı Ahmet Şık yaptı. Ahmet Şık Türkiye’nin gazeteciler için bir hapishane olduğuna dikkat çekti ve “Türkiye bir gariplikler ülkesi ve her dönemde bir çok absürtlük yaşandı. Ama evrensel demokratik normların her birinin içinin boşaltılıp, ülkeyi teslim alan bir örgütlü kötülüğün menfaatlerine uygun olarak, tam tersi anlamlara gelecek şekilde yeniden tanımlandığı bir başka dönem olmadı.” dedi.

Ahmet Şık’tan sonra Soner Yalçın savunmasını yapmaya başladı. Yalçın’dan sonra Barış Pehlivan söz aldı ve “Bakınız, bu davada ‘FETÖ’ye dokundu’ diye yanan gazeteci Ahmet Şık, şimdi ise FETÖ’den hapiste yatırılmaktadır. Bu mu FETÖ ile mücadele?”dedi. Karikatürist Rewhat Arslan dışarıdakiler için duruşma salonunu çizdi:

Ekran Resmi 2017-02-15 12.14.50

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.