Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KHK ile atılan Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı’ya büyük destek

686 sayılı KHK ile İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestra şefliği görevinden ihraç edilen İbrahim Yazıcı’ya son konserinde seyirciler büyük destek verdi.

Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı, Fazıl Say ve Genco Erkal ile birlikte Nazım Oratoryosu’nu gerçekleştiriyordu. Fazıl Say, Yazıcı’nın son konserindeki seyirci desteğini Instagram hesabından “İbrahim Yazıcı son konserine bitmeyen alkış tufanı” mesajıyla paylaştı.

Yazıcı KHK ile ihraç edilmesine dair “Benim tek ilişkim müzik. Ben insanları, nefes alan tüm canlıları seven bir insanım. Kedisi ölünce aylarca psikolojisi bozulan bir yapıya sahibim. Böyle bir şey mevzu bahis olamaz.Benim gibi sanatçıları insanlar devlet orkestralarında cüzi bir bilet parasına izleyebiliyordu. Şimdi ise özel konserlerde tüm halkın ulaşamayacağı, kısıtlı konserler verebileceğiz. Ama bu durumun yakında düzeltileceğine inanıyorum” açıklamasını yapmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.