Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tayfun Talipoğlu’nun ardından: ‘Yollar uzun memleket şartları çetin’

Tayfun Talipoğlu, 1962 yılında Kars’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 1983’de mezun olan Talipoğlu gazeteciliğe Milliyet’te muhabir olarak başladı. Tayfun Talipoğlu 22 yıldır sürdürdüğü Bam Teli programına 95 yılında ATV’de başlarken sırasıyla NTV, TRT, Tv8 ve Halk TV’de devam etti.

Bam Teli programının fragmanı:

Ekim 2007’den beri UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi olan Talipoğlu’nun Benim Yolum, Ne Çoktular Ne Kadar Çocuktular, Eskiyen Yüzümün Yeni Gülümseyişi, Çoluk Çocuk Yazıları, Eşekle Gelen Aydınlık adlı kitapları var. Tayfun Talipoğlu, bugün (21 Mart 2017) İzmir’deki evinde fenalaşarak kaldırıldığı Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Talipoğlu ayrıca söylediği türkülerle de biliniyordu. Üç albümü olan Tayfun Talipoğlu’nun oğlu Candaş Talipoğlu babasının bu hafta içinde ya da hafta sonu yeni bir albüm çıkarmayı planladığını söyledi ve “Kendisinin görmesi kısmet olmadı. İnşallah bıraktığı yerden biz devam edeceğiz. Sevenlerini kitabı ve albümü ile buluşturacağız” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=AlQP1LBhiW8

Tayfun Talipoğlu’nun sesinden ‘Eskiyen Yüzümün Yeni Gülümseyişi’ :

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.