Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Parlamento binası önünde iki ayrı saldırı

İngiltere Parlamentosu önünde iki ayrı saldırı düzenlendi. İngiliz basınının verdiği bilgilere göre saldırılarda sonucunda çok sayıda kişi yaralandı. Yerel saatle 14.40’ta gerçekleştirilen saldırılarda, saldırganlardan biri polis tarafından vurularak öldürüldü.

Olay yerindeki Reuters Ajansı muhabiri, İngiltere Parlamentosu önündeki Westminster Köprüsü üzerinde çok sayıda yaralı olduğunu bildirdi. AFP Ajansı ise bir polisi yaralayan bıçaklı saldırganın, diğer polisler tarafından öldürüldüğünü duyurdu.

İkinci saldırı ise bir araçla düzenlendi. Polonya eski Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski twitter hesabından, olayın şahidi olduğunu ve bir aracın Westminster Köprüsü üzerinden hızla geçerek en az beş kişiyi yaraladığını yazdı. İkinci saldırganın da polis tarafından vurulduğu iddia edilirken, bu iddia henüz polis tarafından doğrulanmadı.

Olayın ardından Parlamento binasına giriş ve çıkışlara kapatıldı. İngiltere Başbakanı Theresa May güvenlik güçleri tarafından binadan çıkarılırken, Parlamento çalışanları içeride bekletiliyor.
Parlamento’ya giden metro hattı da seferlerine ara verdi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.