Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Steinmeier’den Erdoğan’a: “Yılların kazanımlarını tehlikeye atıyorsunuz”

Türk ve Avrupalı yetkililer arasındaki söz düellosu devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Avrupa ülkelerini sert bir biçimde eleştirirken, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Erdoğan’a aynı sertlikte cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı konuşmada yine Avrupa ülkelerini hedef aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa ülkelerini kastederek;  “İşin ucu kendilerine dokununca adaleti rafa kaldıranlar mesele Türkiye olunca yüzlerine maske takıyorlar. Biz de karşımıza maskeyle çıkanlara haydut muamelesi yapmaya karar verdik. Öyle ya saklayacak bir şeyin yoksa neden maske takıyorsun? Çık ortaya delikanlıca ‘Benim Türkiye ile meselem var’ de. Bize parmak sallayan Avrupa’ya sesleniyorum. Türkiye itilecek, kakılacak, onuru ile oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir. Dünyanın her yerinde bu yaşananlar çok yakından takip ediliyor. Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz. Türkiye olarak, Avrupa ülkelerini demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere saygılı olmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, bu değerlere bizim kadar özellikle Avrupalının ihtiyacı vardır.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Almanya’nın bugün yemin ederek göreve başlayan Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’den yanıt geldi. Cumhurbaşkanlığı yemin töreninde Almanya Federal Meclisi’nde konuşan Steinmeier, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şöyle seslendi: “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, on yıllar boyunca inşa edilen her şeyi kısa zaman içinde tehlikeye atıyorsunuz. Gerilimi azaltacak mesajlar tarafımızdan hoş karşılanacaktır, ancak ağza alınmayacak Nazi karşılaştırmalarına bir son verin.”
Steinmeier, Erdoğan’dan, tutuklu Alman vatandaşı gazeteci Deniz Yücel’in serbest bırakılmasını talep etti. Steinmeier ayrıca, 15 Temmuz darbe girişimini kınadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.