Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bekir Bozdağ: “Otopsi sonuçları İdlib’de kimyasal silah kullanıldığını doğruluyor”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Kırıkkale’de gazetecilere, 4 Nisan’da Suriye’nin İdlib kentinde gerçekleştirilen saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı’nın haberine göre; İdlib’ten Adana’ya getirilen üç ceset üzerinde otopsi yapıldığını söyleyen Bozdağ, otopsi sonuçlarına göre İdlib’te kimyasal silah kullanıldığıın kesinleştiğini dile getirdi. Bozdağ şunları söyledi:

“Adana’da, İdlib’ten getirilmiş olan 3 ceset üzerinde otopsi yapıldı. Otopsiye, Dünya Sağlık Örgütü temsilcisi ve Birleşmiş Milletler Kimyasal Silahları Yasaklama Organizasyonu temsilcileri ve adli tıp uzmanları katıldılar. Yapılan otopsi sonucunda kimyasal silah kullanıldığı tespit edildi. Adli tıp raporu, bunu çok açık bir şekilde ortaya koydu. Şu anda hem Dünya Sağlık Örgütü temsilcileri hem de Birleşmiş Milletler Kimyasal Silahları Yasaklama Organizasyonu temsilcilerinin olduğu bir çalışmayla bu otopsi tamamlanmış durumda. Esed’in kimyasal silah kullandığı, bu bilimsel incelemeyle de tespit edilmiş durumda.”

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da, yaptığı yazılı açıklamada, otopsi işlemlerinde Dünya Sağlık Örgütü’nden temsilcilerin de yer aldığı kaydedilirken, ölümlerin kimyasal silah saldırısı sonucu gerçekleştiğine dair şu ifadelere yer verildi:

“Otopsideki ilk bulgulara göre, şahısların kimyasal boğucu gaza maruz kalmaları sonucu hayatlarını kaybettikleri ve akciğerlerinde yoğun ödem bulunduğu tespit edilmiştir. Otopsi sonunda alınan doku, plazma, kan, idrar, akciğer ve cilt örnekleri, kimyasal silah kalıntılarına yönelik gerekli analizlerinin yapılması için Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine ve Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilmiştir. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler Kimyasal Silahları Yasaklama Organizasyonu temsilcilerine, talepleri üzerine incelemeleri için söz konusu örneklerden verilmiştir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.