Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsveç’te kamyon terörü

İsveç’in başkenti Stockholm’de yerel saatle saat üç sıralarında bir kamyon şehrin en işlek yaya yollarından birine girdi ve yayaları ezerek bir binaya çarptı. Olayda en az 3 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralı var.

Stockholm’ün en işlek alışveriş bölgelerinden birinde düzenlenen saldırı yerel saatle saat üç sularında yaya yoluna hızla giren kamyon yayalara çarptıktan sonra bir dükkana girerek durdu. Polis olay yerinde silah sesleri duyulduğunu ancak bunun henüz doğrulanamadığını açıkladı.

Olay gerçekleştikten sonra kamyonun sahibi olan şirketin sabah saatlerinde kamyonun çalındığını polise bildirdiği ortaya çıktı. İsveç Başbakanı da olayın bir terör saldırısı olduğunu doğruladı.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Fransa’nın Nice kentinde bir kamyon Bastille Günü’nü kutlayan kalabalığın arasına dalmış ve saldırıda 84 kişi ölmüştü.

Aralık ayında Almanya’nın Başkenti Berlin’de de yine bir saldırgan kamyon ile Noel Pazarına saldırmış ve 9 kişinin ölümüne ve en az elli kişinin yaralanmasına sebep olmuştu.

Son olarak 22 Mart’ta İngiltere’nin başkenti Londra’da bir saldırgan aracı ile yayaları ezmiş, ardından bir polis memurunu bıçaklamıştı. Olayda 6 kişi yaşamını yitirmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.