Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhuriyet iddianamesi kabul edildi, ilk duruşma 24 Temmuz günü

Cumhuriyet gazetesi yönetici, yazar ve avukatları hakkında “PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C’ye müzahir oldukları” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında verilen gözaltı kararlarından 156 gün sonra hazırlanan iddianame, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Duruşma günü olarak 24-25-26-27 Temmuz tarihlerini belirleyen mahkeme, tahliye taleplerine ilişkin tensip tutanağını henüz oluşturmadı.

Başsavcı Vekili Mehmet Akif Ekinci ve Cumhuriyet Savcısı Yasemin Baba tarafından hazırlanan iddianamede, gazetenin eski yayın yönetmeni Can Dündar, Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Utku, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Kadri Gürsel ile gazetenin yazarlarından Aydın Engin’in de aralarında bulunduğu 19 kişi hakkında, Türk Ceza Kanunu’ndaki ‘anayasal düzene karşı suçlar’ ve Terörle Mücadele Kanunu’nun ceza artırımını öngören düzenlemesi kapsamında 7,5 yıldan 43 yıla kadar hapis cezaları isteniyor.

Cumhuriyet yazar ve yöneticilerinden 61 gün sonra gözaltına alınarak tutuklanan gazetenin muhabirlerinden Ahmet Şık’ın dosyasının da ana dosyayla birleştirildiği iddianamede, gazetenin son üç yıldaki yayın politikası ile vakıf yöneticilerinin ‘genel yayın yönetmeni’ tercihi ve tanık ifadelerinde öne sürülen iddialar başlıca suçlama dayanağı olarak gösteriliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.