Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Borajet seferlerine ara verdi

Aralık ayında el değiştirerek SBK Holding bünyesine katılan Borajet bugünden itibaren seferlerine ara verme kararı aldı. Borajet’ten satışı yapılan yaklaşık 30 bin biletin THY’den alınan yeni biletler ile değiştirileceği açıklandı. Yetkili acentelere 28 Nisan’a kadar tüm seferlerin iptal edildiği bilgisi verildi.

Borajet’ten bugün yapılan açıklamada, şirketin dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak İstanbul 3. Havalimanı’na çok daha güçlü olarak hizmet verme hazırlığını sürdürdüğü ifade edildi.

Borajet’in yeniden yapılanma çalışmaları neticesinde filosunda aktif olarak bulunan 10 adet uçağın 6’sının teknik arıza ve parça eksikliğinden dolayı uzun süredir yerde kaldığı belirtilen açıklamada, oluşan teknik sorunların giderilerek uçulabilir duruma gelmesinin uzun süre alacağı kaydedildi. Açıklamada, “müşteri mağduriyeti ve ticari itibar göz önüne alınarak filonun yenilenip yeni uçuş rotalarının ve planlamaların yapılması için uçuşlarına geçici bir süre ara vermiştir” denildi.

borajet

Borajet bir süredir mali sıkıntıda

2017 Ocak ayında devri yapılan Borajet’in yüklü miktarda borcunun bulunduğu iddia ediliyor. Şirkette çalışan personelin bir bölümü ile yollar ayrılırken, çeşitli şirketlere hizmet veren Bora Teknik A.Ş’nin ise faaliyetlerini sürdüreceği öğrenildi.

Sivil Havacılık’tan açıklama

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de yaptığı açıklamada Borajet Havayolları’ndan 1 Haziran 2017 tarihine kadar uçuşlar için bilet almış olan yolcuların, THY ve Anadolujet ile yapılan anlaşma kapsamında seyahatlerini gerçekleştirebileceği duyuruldu.

Borajet’in kısa tarihçesi

İstanbul merkezli bölgesel hava yolu şirketi olan Borajet, 22 Nisan 2010 tarihinde SHGM’den aldığı ruhsatla Türkiye’de dolmuş uçak taşımacılığı yapan ilk şirket olmuştur. ABD´de yaşayan Yalçın Ayaslı tarafından kuruluan havayolu, operasyonuna önce pervaneli ATR72 tipi uçaklarla başlamıştı. Şirket, 4 yıl önce Embraer 190 serisi uçaklara geçti. Ayaslı geçen yıl sonunda Borajet´i 260 milyon dolara SBK Holding´e sattı. Satış sonrasında havayolu şirketi yönetim değişikliğine gitmişti.

SBK Holding’in kısa tarihçesi

Kars doğumlu bir işadamı olan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, Biofarma İlaç ve Münir Şahin İlaç’ı satın almıştı. Türkiye’nin ikinci büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan Biofarma İlaç ve Münir Şahin İlaç’ı satın almıştı. SBK Holding, söz konusu alımlarda finansman desteğini, temel faaliyet alanı enerji sektörü olan ABD’li bir gruptan aldığı öğrenildi.

SBK Holding ayrıca İnebolu Limanı, Hopa Termik Santrali ve varlıkları ile Mardin Mazıdağı’nda bin dönüm arazi, İstanbul Ortaköy ve Eyüp’te 7 dönüm arsa ihalesine girmiş ama ihaleyi Mehmet Cengiz’e kaptırmıştı. SBK Holding son olarak Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım AŞ’nin ihalesine ABD’li Noil Enerji adına katılmış ancak ihalede en yüksek teklifi Zülfikarlar Holding A.Ş vermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.