Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FoxNews’a göre Trump, İzmir’de FETÖ’den tutuklu bulunan Amerikalı rahip için devrede

ABD’de Fox News’un haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, İzmir’de altı ay önce tutuklanan ve hakkında henüz bir iddianame hazırlanmayan Amerikalı protestan rahip Andrew Brunson’un ülkesine iadesi konusunda söz verdi.

Andrew ve Norine Brunson çifti
Andrew ve Norine Brunson çifti

23 yıldır İzmir’de bir Protestan kilisesinde rahiplik yapan Andrew Brunson, Ekim ayında eşi Norine ile birlikte gözaltına alınmıştı. Çift ‘teröre destek vermek’le ve Fethullah Gülen Cemaati ile bağları olmakla suçlanmış, Norine Brunson tutuklandıktan 12 gün sonra salıverildi. Ancak Andrew Brunson Aralık ayında hapishaneye gönderildi.

Jay Sekulow, Beyaz saray'da Başkan Trump'la
Jay Sekulow, Beyaz saray’da Başkan Trump’la

Geçtiğimiz perşembe günü, Amerikan Hukuk ve Adalet Merkezi’nden Jay Sekulow, ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Fow News’a konuşan Sekulow, “Başkan ve Başkan Yardımcısı sorunun çözümü için şahsen ilgileniyorlar. Pence, daha önce de Türk yetkililerle konuyu görüştüklerini söyledi” dedi. Sekulow, Trump’tan Erdoğan ile Washington’da yapacağı görüşmede konuyu açmasını rica ettiklerini ve olumlu karşılık aldıklarını açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.