Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankaralı Murat Duran’ın çığlığı: “Öldürülmek üzereyim”

Ankara Keçiören’de yaşayan Murat Duran 21 Mayıs Pazar akşamı üyesi olduğu forum sitesine bir yazı yazarak inşaatçılarla girdiği bir tartışma sonucu aracının kurşunlandığını ve ölüm tehdidi aldığını duyurdu. Emniyet’e ve savcılığa şikayette bulunan ve sonuç alamadığını söyleyen Duran olayla ilgili 3 video yayınladı. Twitter’da destek için #ankaramuratduranasahipçık hashtagi başlatıldı.

Murat Duran olayı anlattığı yazısında “Merhaba arkadaşlarım. Doğru yerde mi konum haberim yok. Zaten şu an bunları yazarken ruhsal olarak da kötü durumdayım.15 Nisan tarihinde inşaat kumu yüzünden evime giremedim. Ben de müteahhiti talep ettim. Orada bulunan şahıs olayı büyüttü ve karım, çocuğum varken karıma hakarette bulundu. Benim de karşılık vermemle beş altı kişi bıçaklarla saldırdı. 155’i aradım ama üç saat ekip gelmedi. (Karakoldaki tutanakta mevcut.) Ben de karakola gittim. Çünkü evime sokmadılar bu şahıslar. Oradan ifademi alıp evime bırakılmamı talep ettiğim halde gülerek kendini koru dendi” dedi.

Duran olay sonrası aynı şahısların arabasını da kurşunladığını iddia etti ve kendi arabasının görüntülerini yayınladı:

arabaa1

Karakoldan sonuç alamayan Duran savcılığa giderek şikayette bulundu. Burada da kendisine karakola gidip gitmediğinin sorulduğunu belirten Duran savcılıktan “İşleminiz yapıldı gidebilirsiniz” yanıtını aldı. Murat Duran ailesinin hala tehdit altında olduğunu düşünüyor. Duran hakkında şu ana kadar ekşisözlük’te yüzlerce entry girildi ve durumunu anlattığı video binlerce kez izlendi.  

Murat Duran’ın ifade tutanağı:

tutanak

Murat Duran’ın olayı anlattığı video:

https://www.youtube.com/watch?v=bBYh7aj36pI

https://www.youtube.com/watch?v=EOlmU1f7GK4

Aracındaki kurşun izlerini gösterdiği video: 

https://www.youtube.com/watch?v=hOJ89V34lXI

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.