Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elektrikli hava taksi trafiğe ve çevre kirliliğine çare olabilir mi?

Almanya’nın Münih şehrinde bir grup girişimci ve mühendis kendilerine bu soruyu sormuşlar ve sonuçta elektrikle çalışan yeni bir uçak geliştirmişler.

Lilium isimli proje sadece uçak geliştirmeyi değil aynı zamanda yeni bir işletim yöntemini de devreye sokacak. Lilium, ürünlerini satmak yerine hava taksi olarak kiralamayı planlıyor.

Hava taksinin özelliklerine gelince; elektrikle çalışan uçak dikey iniş kalkış yapabiliyor ve saatte 300 km hıza ve 300 km menzile sahip.

Prototipi geliştiren ekip, 5 kişi kapasiteli hava taksi ile hem şehir trafiğini azaltmak hem ulaşımı hızlandırmak hem de hava kirliliğini engellemeyi hedeflemiş.

Lilium hava taksinin elektrikle çalışan jet motorları bir motorsikletten bile daha sessiz çalışıyor ve böylece gürültü kirliliğine de sebep olmuyor.

Lilium hava taksi projesi hakkında daha fazla bilgi için: lilium.com

https://youtu.be/ohig71bwRUE

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.