Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de kritik veri açıklandı: Tarım dışı istihdam beklentinin altında kaldı

ABD’de tarım dışı istihdam Mayıs ayında 132 bin arttı. Bloomberg’in anketine katılan uzmanların beklentisi 182 bin artıştı. Bununla birlikte, Nisan ayı tarım dışı istihdam verisi 211 binden 174 bine revize edildi. İşsizlik oranı ise %4.3 ile beklentilerden iyi geldi. (Beklenti %4.4)

Ayrıca, Mayıs’ta saatlik ortalama kazanç beklentilere paralel olarak aylık yüzde o.2 artarken yıllık bazda yüzde 2,5’luk artış yaşandı. Özel sektör istihdamı 147 bin artarken kamu istihdamı 9 bin azaldı. İşgücüne katılım oranı ise yüzde 62,7 olarak gerçekleşti.

Bu veriler sonrasında dolar/euro paritesi 1,1266’lara yükselirken, Türk lirası da dolar karşısında değer kazandı ve dolar/tl 3,52’nin altını gördü.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.